Paardrijles Nijmegen

Op zoek naar een paardrijles in Nijmegen? Dan kan je bij mij aankloppen. Dat geldt zeker wanneer er sprake is van een gebrek aan onderling vertrouwen door bijvoorbeeld een nare gebeurtenis. De manier waarop ik paardrijles in Nijmegen aanbied, wijkt af van de reguliere paardrijlessen. Ik kan je lessen geven en kan je daarnaast coachen.

Soms kan een paard vreemd gedrag vertonen en kan angst ontstaan

Er kan zomaar angst ontstaan wanneer de rijder valt van het paard. Het vertrouwen kan dan zomaar weg zijn, terwijl je ook minder vertrouwen kunt krijgen in je paard. In bepaalde gevallen kan een paard vreemd gedrag vertonen. Dat gedrag heb je minder met R+ minded trainen en intrinzen. Je paard werkt dan zonder druk en vooral met beloning. Ik heb zelf ervaring met mijn eigen paard opgedaan en kan je verzekeren dat deze manier van werken echt werkt. De band met mijn paard is door deze wijze van paardrijles in Nijmegen echt gegroeid.

Ik werk volgens het principe van natural horsemanship

De wijze waarop ik paardrijles in Nijmegen verzorg wordt ook wel natural horsemanship genoemd. Het is een ideale manier van trainen als je bij reguliere paardrijlessen tegen angst en onbegrip aanloopt. Mijn werkwijze gaat uit van positieve bekrachtiging. Alleen positieve aspecten worden beloond, de negatieve worden niet bestraft. We leren paarden middels clickertrainingen en hersenwerken om zelf na te denken. Dit resulteert in een paard dat wil werken. Bovendien is je paard dan ook echt geïnteresseerd.

Bij ons heeft je paard keuzevrijheid

We geven paarden keuzevrijheid. Wil je paard even niet, dan doen we even niets. We rijden geheel bitloos en zonder enige dwang. We werken tijdens de paardrijles in Nijmegen zeker ook niet discipline gericht, maar juist altijd ontspannen. Tijdens de lessen hebben we op een breed vlak aandacht voor het paard. Zo besteden we onder meer aandacht aan de huisvesting van je paard, het gedrag van paarden, positieve bekrachtiging, voeding en vertrouwt wandelen buiten eigen terrein.

Naast Paardrijles in Nijmegen ook het adres voor paarden coaching

Behalve paardrijles in Nijmegen ben ik ook je partner als het gaat om paarden coaching. Ik bied dan hulp bij het zoeken naar de juiste manier om met je paard om te gaan. Ik geef in dat kader geen antwoorden, wel help ik je bij het zelf vinden van antwoorden op de voor jouw belangrijke vragen. Ik help je om weer vertrouwen te krijgen in je paard en kan je helpen om het vertrouwen terug te winnen.