Paarden coaching

Behalve voor paardrijles in Nijmegen, kun je ook voor paarden coaching prima bij mij terecht. Zowel wat betreft training als coaching werk ik anders dan de traditionele wijze waarop doorgaans paardrijles gegeven wordt. Ik ben groot aanhanger van R+ minded trainen en intrinzen. Dat is een methode waar zonder druk gewerkt wordt en waarbij het belonen van een paard belangrijk is. Ik weet vanuit eigen ervaring dat deze manier van werken en paarden coaching ook echt werkt. Mijn methode wordt ook wel natural horsemanship genoemd.

Paarden coaching? Je krijgt een paard dat weer wil werken en weer geïnteresseerd is

Ik benader zowel bij paardrijlessen als bij paarden coaching, de paarden met een positieve bekrachtiging. Positieve aspecten worden beloond, de negatieve juist niet bestraft. Ik werk met clickertraining en hersenwerk en leer het paard om zo zelf na te denken. Het resultaat? Een paard dat wil werken en een paard dat weer geïnteresseerd is. Ik geef een paard altijd de keuzevrijheid. Heeft een paard even geen zin, dan gaan we gewoon niet aan de slag of gaan we wat anders doen. We rijden altijd bitloos en van dwang is nooit enige sprake. We werken niet met discipline en onze trainingen en paarden coaching sessies verlopen altijd in een zeer ontspannen sfeer.

Ik bied hulp om het vertrouwen in het paard terug te winnen

Gedurende de lessen is er volop aandacht voor je paard en dat in breed perspectief. Er is onder meer aandacht voor de huisvesting van het paard, het gedrag, positieve bekrachtiging, voeding en wandelen buiten eigen terrein. De paarden coaching die ik verzorg, is ook al afwijkend van dat wat normaal verondersteld wordt. Tijdens de paarden coaching bied ik hulp bij het zoeken naar de goede weg om weer goed met tegenslagen en blokkades om te gaan. Tijdens de coaching sessies geef ik je geen antwoorden. Wel help ik je bij het zelf vinden van antwoorden op de voor jouw belangrijke vragen. Op die manier help ik je om vertrouwen terug te winnen en om ook weer vertrouwen in je paard te krijgen.

Angst door een val van het paard

Soms heb je ineens angst voor paarden, iets wat bijvoorbeeld door het vallen van het paard kan ontstaan. In dat soort gevallen is het gewoon verstandig om voor mijn paardrijlessen en voor mijn paardencoaching te kiezen. Daar wordt jezelf en je paard ook echt beter van. En dat is precies de bedoeling natuurlijk!