Dit zijn onze paarden

 

Chica, onze "mama beer", is een duidelijke, enorm knuffelige en respectvolle tinker merrie.

Ze weet duidelijk wat ze wel en niet wil en kan daarin ook aardig eigenwijs zijn. Ze is een goed maar duidelijk coach paard, en kan wanneer ze iets niet fijn vind of duidelijkheid zoekt echt een chagrijnig merrie hoofd trekken. Ze is heel erg slim en niet bang aangelegd. 

Ze houdt er van om gepoetst en vertroeteld te worden.


 

Skye, onze puber konik, een lekkere rouwdouwer.

Een konik is een paardje dat afstamt van de tarpan, daardoor zijn ze heel puur en "oer" in hun gedrag zijn naar zowel andere paarden als naar mensen.

Zo ook Skye, ze weet je elke keer weer perfect te spiegelen en dat doet ze duidelijk maar respectvol.  

Ze is een enorme knuffel en houdt ook van een lolletje. Duidelijkheid is nodig voor deze puber anders kan ze wel eens over je grenzen gaan.


 

Cajenn, onze bloedmooie haflinger merrie, qua leeftijd volwassen maar in haar koppie nog niet. Ze is een speelse, grappige en iets wat lompe merrie. Ze is altijd respectvol, maar heeft duidelijkheid nodig. Ze heeft veel geduld tijdens het coachen en zal je niet zo snel op je fouten wijzen.

Dit maakt haar fijn om met kinderen en onzekere mensen te werken, ze geeft je echt de tijd.

Ze houdt er niet zo van om vast te staan, daar wordt ze juist weer ongeduldig van.

Het liefst kruipt ze in je en ontvangt ze alle liefde van de wereld. 


 

Simba onze super grappige, lieve en speelse Ijslandse ruin van 9 jaar oud.

Hij houdt er echt van om te spelen, vind het heerlijk om complimentjes te krijgen daar fleurt hij echt van op, daarin tegen vind hij het vreselijk om iets fout te doen, hij kruipt dan in z'n schulp en is even niet meer "aanwezig". Wanneer je hem met veel positiviteit en blijheid benaderd doet hij alles met je!

Hij houdt ook van knuffelen en borstelen. Hij is heel geduldig en wacht rustig tot je wat van hem vraagt, hij is niet opdringerig.

In de kudde kan hij goed vertellen wat hij wel en niet wilt, en is een charismatische goede leider.


 

Dit is onze Andalusiër ruin, Flynn, van 5 jaar oud, hij is sinds 1 jaar in Nederland en is hier vorig jaar geruint, daarbij is iets mis gegaan (wat is niet duidelijk) waardoor hij een beetje zwalkt van achteren. Zijn vorige eigenaren hadden hem eigenlijk opgegeven, maar wij wilde hem toch nog een kans bieden om sterker te worden en in de toekomst mee te gaan draaien met de coaching sessies. Voor nu mag hij zichzelf gaan vinden en zijn plekje in de kudde, we gaan bezig om hem sterker en stabieler te maken zodat hij zijn lichaam weer goed kan gaan gebruiken. Hij is ontzettend lief, maar wat onzeker naar mensen toe, hij laat goed zien wanneer je te dichtbij komt door weg te lopen van je. Hij is in zijn hoofd echt nog heel jong en heeft een hele korte spanningsboog.