Een equi habitat op nog geen hectare

Steeds meer paardeneigenaren gaat over op een meer natuurlijke manier van paarden houden.

Een Paddock Paradise, Equi Habitat, misschien heb je er wel eens van gehoord, of zelfs ervaring mee!

 

Hier hebben wij onze eigen variant op gemaakt, een happy horse habitat!

Dit omdat de leefomgeving van onze paarden meer is dan een Paddock Paradise; een pad waar de paarden 24/7 op lopen, met hooi tot hun beschikking en beschutting. Maar we voldoen niet helemaal aan de standaarden van een Equi Habitat. Ons Happy Horse Habitat is niet helemaal ecologisch verantwoord, we hebben bijvoorbeeld geen duurzame kastanje houten palen.

We houden in ons Happy Horse Habitat wél rekening met andere bewoners zoals insecten, amfibieën, vogels en kleine zoogdieren. Ook hebben we veel inheemse planten en bomen en werken we volgens een permacultuur principe. 

 

Waar wij onze focus vooral op hebben gelegd bij het aanleggen van ons Happy Horse Habitat is, dat de basis voor de paarden perfect is. Ze krijgen 24/7 goed, geanalyseerd hooi, aanvullende vitamine en mineralen afgestemd op het individu. Voldoende en zuiver drinkwater, keuze uit verschillende mineralen in een mineralen bar. Genoeg sociale contacten, voldoende beweging en beschutting tegen zon, regen en wind. Ook hebben we hoogte verschillen in ons Happy Horse Habitat aangelegd en verschillende ondergronden zodat de hoeven van onze paarden een zo natuurlijk mogelijke slijtage hebben. 

 

In april 2020, toen we onze huidige plek konden huren, zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. Hierop hebben we ons ontwerp aangepast. We moesten bijvoorbeeld rekening houden met de buurt, de regels ontremd het bestemmingsplan van het weiland en ons eigen budget. Het weiland is niet van ons en er is een kans dat we over een paar jaar moeten verhuizen. Daarom hebben we de keuze gemaakt om veel gratis op te halen van marktplaats. Ook omdat er al genoeg spullen zijn in de wereld en er meer hergebruikt mag worden.

Daar wordt je ook nog eens heel creatief van! 

 

Waarom dan de naam Happy Horse Habitat?

Zoals ik hierboven al vertelde, onze focus ligt bij de leefomgeving die voor het paard perfect is. In combinatie met onze manier van omgaan met de paarden, zonder druk, met respect en met positieve bekrachtiging.

Dit maakt dat het woord Happy een grote rol speelt bij ons in ons Horse Habitat (vertaling: leefomgeving).