Een paard leasen, wat houdt het bij ons in?

Een eigen paard brengt veel verantwoording met zich mee en is een hele stap.

Wij zien leasen als een win-win situatie. 

Win voor het paard, het paard krijgt voldoende aandacht en wij kunnen onze hoogstaande eisen betreft voeding en huisvesting aan blijven houden. 

Win voor jou, jij mag met het paard een band opbouwen en op zijn tempo trainen zonder dat je de verantwoording draagt over voldoende of goed voer, bekappingen en huisvesting.

 

Op dit moment hebben wij 4 paarden om te leasen. Wij zoeken iemand die 18 jaar of ouder is, aan jongere personen mogen wij geen leasecontract toekennen, dit is verzekeringstechnisch niet mogelijk.

Mocht je jonger zijn dan 18 mag je je wel aansluiten bij de KidsClub!

 

Voor Cajenn, onze 18 jarige haflinger merrie zoeken we een leuke match!

Ze houdt van aandacht, knuffelen, poetsen en R+ clickertraining. Wandelen met kudde genoten kan ze ook erg van genieten. Ze vind het spannend om alleen naar buiten te gaan, maar met geduld en liefdevolle training kan je ver komen. Ze kan bereden worden, maar ervaring en een lichte ruiter, niet zwaarder dan 65kg, met een goede zit is wenselijk aangezien ze artrose in haar achterbenen heeft. Ook is het niet gewenst om veel met haar te rijden. 

Prijs per maand: €65,-

 

Voor Chica, onze 11 jarige tinker merrie zoeken we ook een leuke match!

Ze houdt van aandacht, knuffelen, poetsen, R+ clickertraining en relaxte buitenritten. Chica heeft een lief karakter en weet wat ze wilt. Hierdoor is ze niet geschikt voor een onzekere ruiter. Ze heeft duidelijkheid nodig op een liefdevolle manier. Ben je niet duidelijk, dan trek ze haar eigen plan. Ben je niet liefdevol dan kan je dat van haar ook niet verwachten. Chica is enorm leergierig en wil graag samen werken. Ze geniet intens van lange buitenritten zowel alleen als met haar kudde. Hierin beheerst ze alle gangen. Echter dient er wel altijd rekening gehouden te worden met haar PSSM. Haar spieren zijn hierdoor soms pijnlijk en ze kan dan geen lange rit of soms zelfs niemand op haar rug verdragen, beweging is wel goed voor haar. In de bak/dressuurmatig rijden is niet haar favoriete bezigheid maar is eventueel wel mogelijk, mits dit correct gebeurt en zij dit ook leuk blijft vinden.

Prijs per maand: €85,-

 

Voor Flynn, onze 6 jarige PRE ruin zoeken we een leuke match!

Hij is nog jong van geest en heeft potentie. Hij is een sensibele jongen die houdt van aandacht, hij is erg gesteld op zijn kudde maar kan er wel van weg met de juiste begeleiding. Dan is wandelen in het bos een leuke activiteit om met hem te doen. Ook hij houdt van clickertraining en pakt alles erg goed op. In het verleden is hij onbegrepen geweest en hij heeft soms nog tijd nodig om mensen te vertrouwen. Op dit moment wordt Flynn niet bereden maar dit willen we in de toekomst wel gaan oppakken. Wij hebben de focus nu eerst gelegd op het vertrouwen krijgen in mensen en spieren opbouwen, dit gaat gestaag. Bij hem past een rustig evenwichtig karakter mens die niet snel van zijn/haar stuk gebracht wordt. Iemand met ervaring met paarden, die hem stabiliteit kan bieden is wenselijk.

Prijs per maand: €65,-

 

Voor Jack, onze 18 jarige paint ruin zoeken we ook een leuke match!

Jack is een lieve, zachtaardige ruin die het leuk vind om samen dingen te ondernemen. Hij vind het heel leuk om clickertraining te doen en leert snel. Wandelen buiten vind hij fijn, zowel alleen als met andere paarden, hij is nieuwsgierig maar niet schrikachtig. Hij kan bereden worden, maar ervaring en een lichte ruiter, niet zwaarder dan 65kg, met een goede zit is wenselijk aangezien hij een wat zwakke rug heeft. 

Jack beheerst alle gangen, het is wel wenselijk om dit goed op te bouwen aangezien zijn conditie en bespiering nog niet optimaal.

Prijs per maand: €75,-

 

Er wordt van je verwacht dat je 1 keer per week de paarden verzorgt. Je krijgt toegang tot de gezamenlijke agenda, hierin kan je zien wanneer er lessen zijn. Dan zijn de paarden niet beschikbaar. Buiten de lessen mag je komen wanneer je wilt, dit dient dan wel in de agenda aangegeven te worden. 

 

Liefdevolle training, zonder hulpmiddelen (hulpteugels, bit, sporen, zweep etc.) en met een eerlijke blik naar het paard en naar jezelf zijn belangrijk voor ons. Met ons is een eerlijke open communicatie mogelijk, dit verwachten we ook van degene die bij ons een paard leasen.


Vul hieronder het contactformulier in voor meer informatie over de prijzen en de mogelijkheden of om een afspraak te maken om de paarden te ontmoeten.